Boswachter betrapt vier vuurwerkvandalen in Vierde Bergboezem

[Afbeelding: 871d1fc3-65fc-47fc-b44d-bc0cc361324c.jpg]

 

HAAGSE BEEMDEN – De boswachter heeft vier minderjarige jongens aangehouden vanwege vuurwerkoverlast in het natuur- en recreatiegebied de Vierde Bergboezem.

Hij betrapte de jongens vrijdagavond op heterdaad bij het afsteken van vuurwerk. Tijdens de aanhouding belandde het vuurwerk in de berm, waardoor er een brand ontstond die ternauwernood uitgetrapt kon worden.

Tijdens de aanhouding probeerden twee van de jongens te vluchten op een scooter. De jongens konden worden gepakt.
Het had heel anders kunnen aflopen vertelt boswachter Marcel Douma. “Door de droogte en de harde wind die avond had het vuur zich snel kunnen verspreiden en was het niet bij een kleine bermbrand gebleven. Gelukkig is dat niet gebeurd” zegt hij. De jongens zijn erg geschrokken van de aanhouding, geeft Douma aan. De wijkagent handelt de zaak verder af.

Buurtbewoners ervaren al langere tijd overlast bij het gebied. Daarom voert staatsbosbeheer in samenwerking met de politie controles uit in het gebied. Eerder vrijdagavond werd een jongen in een tentje het terrein afgezet, hij stond op het punt om een groot kampvuur te maken. Ook zijn er boetes uitgedeeld vanwege verboden visserij en auto’s op het fietspad.

 

BRON

Laat een reactie achter