Enorme knal maakt Tilburg wakker

TILBURG – Een luide knal maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende mensen wakker in Tilburg. Het is nog niet officieel bekend wat het geluid, dat rond kwart over één te horen was, veroorzaakte. De politie gaat uit van illegaal vuurwerk.

Geert van der Mijden heeft beelden van het moment van de knal. “Ik hoorde twee knallen”, vertelt hij.
“De eerste leek bedoeld om het ‘ding’ de lucht in te krijgen. Daarna zie je duidelijk de ontploffing. Na het gewone vuurwerk werd er een shell afgevuurd als mortier”, denkt Van der Mijden. “We werden wakker van de knal. Hij was echt hard!”

Dat was te merken op Twitter. Daar vroegen tientallen mensen zich af waar de explosie vandaan kwam. “Een vette ‘big boom-knal'”, noemde Guido Spekman het op Twitter.

“Ik schrok me het apelazarus”, verzuchtte Brian Dickens. “Was het een ontploffing? Een lawinepijl?” 

Lichtflits

“Angstaanjagend”, vond Ingrid van Belkom het. “Het was een enorme klap met een lichtflits. Een vuurwerkbom?” Ook Lisa Konings noemde de knal ‘vuurwerkbom-achtig’. 

“Ik was dus niet de enige in Tilburg die die knal hoorde”, constateerde Klaasje bij het zien van de vele berichten die het geluid op Twitter oproept. “Wawasda?!”

“Een meteoor?”, opperde Doctor Cosmos. “Ik zit nog na te beven.”

‘Onnodig onrust gecreëerd’

De politie – die de knal zelf ook had gehoord – stuurde na de explosie enkele surveillance-eenheden de wijk Zorgvliet in, maar die troffen niets aan. “Geen verdachten van het afsteken van vuurwerk, maar verder ook geen schade”, laat een woordvoerder weten. “Bij ons zijn verder ook geen meldingen van schade binnen gekomen. Wij gaan er vooralsnog vanuit dat iemand zwaar vuurwerk heeft afgestoken.”

De woordvoerder noemt dit ‘zeer onwenselijk’. “Zeker in deze tijd. Er is door de knal onnodig onrust gecreëerd bij veel mensen. We willen daarom ook graag weten wie dit heeft gedaan om met deze persoon in gesprek te gaan.”

Laat een reactie achter