Excuses om afschieten vuurwerk richting luchtballon: ‘Valt niet goed te praten’

Een agrarisch bedrijf uit Laren in Gelderland heeft zijn excuses aangeboden, omdat er afgelopen zondag tijdens een borrel vuurwerk is afgestoken in de richting van luchtballonnen.

Op Dumpert werd vandaag een filmpje geplaatst waarop te zien is dat de mannen, die met bier op het terras van het bedrijf zitten, lachend de pijlen afsteken. In de reacties eronder wordt verontwaardigd gereageerd.

De bedrijfsleider zegt dat het gedrag niet valt goed te praten en erkent dat het een foute actie was. “We hebben met de betrokken ballonvaarder contact gehad en onze excuses aangeboden.” Hij zegt dat de video wel een verkeerd beeld geeft. “Het filmpje vertekent gigantisch. Er is geen pijl in de buurt van de luchtballonnen geweest.”

Niets gemerkt

De eigenaar van BAS Ballonvaarten, van wie de luchtballonnen waren, zegt dat de ballonvaarders zelf niets hebben meegekregen van de vuurpijlen. “Ze hebben er überhaupt niets van gemerkt tijdens de vlucht.”

Hij bevestigt dat het agrarisch bedrijf zijn excuses heeft aangeboden voor de actie. “De mannen hadden een paar biertjes op. Ze hebben gezegd dat ze fout zaten. Voor ons is daarmee de kous af.” Wel hoopt het bedrijf dat andere mensen door het filmpje niet op hetzelfde idee zijn gekomen.

De eigenaar vertelt dat hij na uitvoerig beraad heeft besloten om geen aangifte te doen. Hij heeft morgen nog wel een gesprek met de politie. Het afsteken van vuurwerk op een andere dag dan op 31 december is strafbaar.

Laat een reactie achter