Gemeente nog steeds in gesprek met Vreugdevuur

resim

De gemeente ontkent dat er definitief besluit is genomen over de doorgang van het Scheveningse vreugdevuur. Dat zegt het stadsbestuur in een reactie op het besluit van de organisatie van het Vreugdevuur Scheveningen om de stekker eruit te trekken.

Een plan om het vuurwerk te verplaatsen was de druppel voor organisator Wesley IJzendoorn en consorten. “Door restricties van de gemeente is er een tweedeling ontstaan in de groep die de vuurstapel organiseert”, zegt IJzendoorn. “Een deel vindt dat de gemeente teveel invloed heeft op het culturele erfgoed”. Toen de beslissing om het vuurwerk te verplaatsen bekend werd, was het afgelopen met deze club organisatoren: “Wie betaalt, bepaalt, kregen we te horen.”

De gemeente is verbaasd. “De organisatie heeft haar eigen moment gekozen om naar buiten te treden. Begin september hebben we nog een goed gesprek gehad, en wat ons betreft zijn we nog steeds aan het praten.” De gemeente werkt aan een totaalplan voor Oud en Nieuw, niet alleen voor het Vreugdevuur Scheveningen.

Duindorp
De jaarlijkse brandstapel wordt in Duindorp wel gewoon gebouwd zegt de organisatie maandag tegen Den Haag FM. “Aan ons de uitdaging om in aanloop naar en tijdens Oud en Nieuw de gezelligheid op het strand terug te brengen”, aldus Michel Kulk van Vreugdevuur Duindorp.

BRON

 

Laat een reactie achter