Politie laat websites met illegaal vuurwerk offline halen

De politie heeft deze week drie websites waarop illegaal vuurwerk werd aangeboden offline laten halen. Eind juni startte de politie, onder leiding van het Functioneel Parket in Rotterdam, een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk via internet.

Daarbij kwam een 25-jarige man uit Aalst als verdachte in beeld. De verdachte in dit onderzoek bleek eigenaar te zijn van een aantal websites waarop, door middel van advertenties, illegaal vuurwerk aan consumenten te koop werd aangeboden. Zelf bood hij mogelijk ook illegaal vuurwerk aan op deze websites. Na maanden van onderzoek kwam de politie vanochtend in actie.

Een speciale aanhoudingseenheid uit Rotterdam deed een inval in de woning van de verdachte in Aalst. Daar werd hij aangehouden, net als zijn 23-jarige vriendin. Naast de arrestatie gebeurde er achter de schermen iets unieks, zo laat de politie weten. De drie websites waarop de verdachte actief was zijn dinsdag door de politie in beslag genomen. De hostingpartij heeft de websites inmiddels volledig offline gehaald. Bezoekers krijgen de melding dat de politie de website in beslag heeft genomen.

 

BRON

Laat een reactie achter