VUURWERK DETECTIESYSTEEM MUNISENSE NU LANDELIJK BESCHIKBAAR

Na de succesvolle inzet de afgelopen jaarwisseling is het vuurwerk detectiesysteem van Munisense nu landelijk beschikbaar. Op woensdag 28 september kregen jaarwisselings- en vuurwerkcoördinatoren en andere professionals informatie hierover in de workshop Vuurwerk Detectie.

 

Het vuurwerk detectiesysteem dat Munisense samen met TNO ontwikkelde stelt gemeenten en toezichthoudende instanties in staat om de afsteekplaats van (illegaal) vuurwerk real-time te detecteren. De overlast van harde knallen en de onveilige situatie op straat wordt effectief bestreden door snelle detectie van de afsteekplaats en snelle opvolging door politie, BOAs en burgerwachten.

Alle knallen worden automatisch realtime in het cloud platform opgeslagen, meetdata is hierdoor beschikbaar voor latere analyse. Het systeem geeft veel relevante informatie waarmee het beleid en de handhaving in probleemgebieden eenvoudig kan worden aangescherpt. Met de weergave van de knallen in de meldkamer kunnen ook vuurwerkvrije zones doeltreffend worden gemonitord.

Afgelopen jaarwisseling hebben de gemeenten Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Rotterdam en Leeuwarden het systeem al succesvol ingezet. Op basis van de gebruikers feedback is het systeem nog verder geoptimaliseerd voor effectieve handhaving en analyse. Het vuurwerk detectiesysteem is nu landelijk beschikbaar.

GLT congres

Tijdens de 20e editie van het Congres Geluid Trillingen en Luchtkwaliteit, op 8 en 9 november a.s. is Munisense uiteraard ook weer aanwezig. Dit congres is het grootste evenement over geluid, trillingen en luchtkwaliteit in Nederland met een vijftigtal lezingen en enkele discussiefora.

Op de informatiemarkt praten zij u graag bij over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de real-time online geluid- en binnenklimaatmetingen.

 

BRON

Laat een reactie achter