Vuurwerkshow bij wijk Zuidbroek Wierden

Vuurwerkspecialist Rubro Vuurwerk uit Wierden verzorgt dinsdagavond weer een grote show bij de wijk Zuidbroek. Vuurwerkwinkeliers uit heel Nederland komen naar de nieuwbouwwijk om de showcase van de leverancier bij te wonen. Daarnaast zijn er ook veel nieuwsgierige Wierdenaren die het nieuwste siervuurwerk willen bekijken.

“Voor de winkeliers hebben we in Het Anker voorbeeldexemplaren uitgestald”, zegt Rubro-voorman Ruud van den Broeke. “Daarna gaan we naar het Zuidbroek. Want het is voor ons ook echt een showcase, waarbij we de nieuwe producten presenteren. Vaak zie je dat de verkoop na zo’n evenement al een beetje op gang komt.”

Klachten
Volgens Van den Broeke moeten de kijkers het zogenaamde ‘compound vuurwerk’ in de gaten houden. “Dat wordt wel populair. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dat meerdere stukken vuurwerk die aan elkaar gekoppeld zijn. Wie zo’n ding aansteekt, geeft een flinke show voor de deur.” De vuurwerkdemonstratie op het Zuidbroek begint dinsdag rond 21.30 uur en duurt ongeveer 30 minuten. “Veel langer kan ook niet, want we willen natuurlijk geen klachten.” Klachten die er soms wel blijken te zijn. “Daar doe je weinig aan. Als er 5.000 man staat te kijken, zijn er misschien 15 mensen die zich thuis zitten te ergeren.”

Laat een reactie achter