Over PyroTV

PyroTV is in 2008 ontstaan naar aanleiding van enkele ideeën om live verslag te kunnen doen vanaf locatie. Vanuit de vuurwerksite AVP werd door de bezoekers en leden vaker de vraag gesteld of zoiets dergelijks mogelijk zou zijn. Door de huidige technieken met “streaming media” is uiteindelijk een platform opgezet om dit te kunnen realiseren. Al diverse keren zijn grote shows met succes op locatie verzorgd.

De crew van PyroTV heeft hiervoor een locatie set gebouwd waarbij het mogelijk is om een locatie uitzending tot stand te brengen.

Naast het live streamen van vuurwerkshows of demo’s maakt PyroTV ook korte (video)items voor vuurwerk liefhebbers. Dit varieert van items over de verkoopdagen eind december, het volgen van de bouw van bunkers bij verkooppunten tot aan nieuwe artikelen van importeurs of vuurwerkshows in het binnen en buitenland.

De laatste 2 jaar hebben de activiteiten van PyroTV op een lager pitje gestaan. Het is de bedoeling om uiteindelijk weer zeer actief te worden met de mogelijkheden die er zijn en geboden worden. PyroTV zoekt hiervoor enthousiaste en gemotiveerde mensen die het leuk vinden om hieraan mee te kunnen werken. Meer hierover is te lezen bij de vacatures.

Voor importeurs, verkopers en evenement/schietbedrijven is er een mogelijkheid om PyroTV een item of LIVE stream te laten realiseren. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Arjan Uitman.